LOW TOX???

Što je to? Znamo ili mislimo da znamo?

To JE težnja da u svojoj okolini imamo i koristimo što više prirodnih proizvoda, da pomalo izbacujemo stvari za koje smo svjesni da nisu zdrave za nas i koje nam ne samo da ne koriste nego mogu i štetiti. Cilj low toxa je život u skladu s prirodom. Ali ne nametnut. Nego odabran svjesno i vlastitim izborom.

To NIJE automatsko odricanje od svega kupovnog, svega što ima bilo kakvu kemiju, život u sterilnim uvjetima. Ne. To je težnja da maknemo iz svakodnevice stvari za koje smo sami svjesni da nam ne čine dobro. Kojim tempom ćemo to raditi i hoćemo li uopće odlučujemo sami.

Meni osobno, a vjerujem i svima vama koji pratite grupu iz bilo kog razloga, zanimljivo je kako ljudi proizvode koje kupuju svakodnevno (sredstva za čišćenje, osobnu higijenu, kozmetiku, deterdžente, omekšivače, …) kategoriziraju kao normalno, a kad se spomene LOW TOX to je apstraktno. Zar ne bi trebalo biti obratno? Sjetimo li se nekad naših baka? Jesu li one živjele apstraktno jer nisu imale kreme za lice s kolagenom? Niti omekšivač čiji miris traje mjesecima? Ne one su živjele prirodu i u skladu s prirodom. I bile su lijepe. Prirodno lijepe.

Zašto ne bismo radije pomalo počeli kopirati njih, a ne one s reklama i naslovnica? Padne to na pamet mnogima od nas, ali pokrenemo se na žalost tek kad nas NEŠTO ( najčešće zdravstveni problem nas ili nekog nam bliskog) natjera na to. Zašto ne bismo bili korak ispred?

Mnogo je načina za početak. I najmanja promjena je ogroman korak jer je samo poveznica do idućeg. Postaje potreba, ali potreba za kvalitetnijim načinom života.

Moj početak je bio PSK s eteričnim uljima; pa PSK sa Thieves sredstvima za čišćenje. Kažu mnogi..skupo je to, treba uložiti. Ne nije skupo. Ni sa stajališta financija jer se višestruko isplati s vremenom, a pogotovo ne sa zdravstvenog stajališta. Je li išta preskupo ako je zdravlje u pitanju? Možemo li ga kupiti novcem?

Navesti ću vam samo jedan osobni primjer (a ima ih na desetke kroz proteklu godinu u svim sferama svakodnevice). U mom malom putnom ruksaku u kojem je zadnjih desetak godina uvijek bila hrpa lekadola, letizena, normabela, neoangina, sada su tri male bočice. Prva je roler kombinacija od 10 kapi eu lavande i 10 kapi eu copaibe dopunjena baznim uljem. Ona zamjenjuje sve što sam imala protiv bolova i alergija. Druga je roler s blendom stresaway za podizanje pozitivnog raspoloženja i otpuštanje negativnih misli i treća je roler breathe again ( r.c blend i limun) kao podrška dišnom sustavu, pritisku u prsima, začepljenom nosu koji su posljedica svih ovih *korona koje su nas snašle. Svi sastojci rolera osim baznog ulja su iz početnog Start paketa. Svi su sastojci 100% prirodni. Zato ne prihvaćam tezu da je skup.

Ta tri rolera su samo tri koračića u mojim dugim šetnjama lox tox načinom. I ponosna sam na njih kao i na sve ostale..od krema, sapuna, sredstava za čišćenje, kozmetike…

Želim svima vama da i vi u jednom trenutku, ako već niste, napravite taj Prvi Korak

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.