Postavljanje prioriteta nakon transplantacije

Postavljanje prioriteta i planiranje vremena nakon transplantacije može biti ključno za uspješan oporavak i životni stil koji će podržati vaše zdravlje. Evo nekoliko savjeta koji su meni osobno puno pomogli u prvim danima, mjesecima a neki su prisutni i danas u mom životu:

1. Napravite dnevni raspored : Organizirajte svoje dane tako da imate jasan raspored aktivnosti. To će vam pomoći da bolje upravljate svojim vremenom i energijom. Obavezno uključite vrijeme za odmor i oporavak.

2. Postavite prioritete : Identificirajte najvažnije zadatke i aktivnosti (to se odnosi na brojne kontrole, redovne obroke, terapije lijekovima) koje morate obaviti svakog dana ili svakog tjedna. Fokusirajte se na ove prioritete kako biste osigurali da se najvažnije stvari završe.

3. Rasporedite zadatke : Ako je moguće, zamolite članove obitelji ili prijatelje da vam pomognu sa svakodnevnim zadacima kao što su kupovina, čišćenje ili vožnja… To će uvelike omogućiti da se koncentrirate na ono najbitnije…što brži oporavak..

4. Vrijeme za odmor i oporavak : Ne zaboravite da odmor i oporavak igraju ključnu ulogu u vašem zdravlju. Planirajte vrijeme za odmaranje između aktivnosti i spavanja koje podržava vaš oporavak.

5. Kontrola stresa : Upravljanje stresom važno je za vaše fizičko i emocionalno zdravlje. Razmislite o tehnikama kao što su meditacija, čitanje, duboko disanje ili stvari koje vas opuštaju kako biste smanjili stres.

6. Redovne posjete liječniku : I nakon određenog vremena kad se već osjećate puno bolje nastavite obavezno s pregledima i kontrolama. To će vam pomoći da ostanete informirani o svom zdravlju i da na vrijeme reagirate na bilo kakav problem. Samim time postajete sigurniji u sebe.

7. Planiranje aktivnosti : Planirajte aktivnosti koje vam pružaju radost i ispunjenje. To mogu biti hobiji, društvene aktivnosti ili putovanja, ali ih prilagodite svojim fizičkim mogućnostima i zdravstvenim potrebama.

8. Emocionalna podrška : Održavajte bliske odnose s obitelji i prijateljima koji vam pružaju podršku. Razgovarajte s terapeutom ili grupom za podršku ako je potrebno.

9.Edukacija i samoobrazovanje : Nastavite raditi na vlastitom razvoju. Na bilo koji način koji vam je dostupan. Ovo može uključiti čitanje, online tečajeve ili učenje novih vještine koje vam mogu pomoći u hobijima, pa čak i poboljšanju materijalne situacije. Da ne govorim o osjećaju da ste *opet korisni.

S obzirom na vaše specifične okolnosti i zdravstveno stanje nakon transplantacije, važno je prilagoditi svoj raspored i prioritete kako biste održali ravnotežu između brige o svom zdravlju i ostvarivanja svojih ciljeva. Komunikacija s liječnicima i transplantacijskim timom pomoći će vam da pravilno planirate svoje vrijeme i prioritete u skladu s vašim potrebama i mogućnostima.

Ja sam sebe pronašla u prirodi i edukaciji o prirodnim proizvodima koje sam vrlo brzo ukomponirala u svakodnevni život. Svaka sitnica koju sam napravila osobno i koristila je za mene su bile ne jedna stepenica nego ogroman korak prema svijetlu koje je moj cilj od trenutka kad sam se probudila tog 26.6.2016. godine.

Možda je ilustracija koja prikazuje Jedna osoba i tekst

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.