Udruge za osobe transplantirane jetre???

Dragi posjetitelji mog bloga,

Danas ću s vama podijeliti važnu temu koja se tiče svih nas koji smo prošli kroz transplantaciju jetre, svih koje taj zahvat tek čeka, te onima koji su uz nas bili prije i u posttransplantacijskom razdoblju. Hrvatska se s pravom ponosi brojem i uspješnošću transplantacije jetre (ali i ostalih organa), no često zaboravljamo razgovarati o izazovima koji slijede nakon što se probudimo iz anestezije. Tko nam pruža podršku, informacije i mogućnost razmjene iskustava?

Nažalost, u Hrvatskoj ne postoji udruga posvećena specifičnim potrebama i problemima osoba s transplantiranim jetrom, ali postoje načini kako možemo barem malo promijeniti ovu situaciju.

Odlučila sam osnovati grupu za osobe s transplantiranim jetrom na Facebooku kako bismo stvorili mjesto gdje se međusobno možemo podržavati, razmjenjivati ​​iskustva i pružati informacije. Osobe s transplantiranom jetrom suočavaju se s različitim izazovima, uključujući prilagodbu na novi organ, nuspojave imunosupresivne terapije, promjene u načinu života, strah od odbacivanja organa, stigmatizaciju i diskriminaciju. Stvaranje zajednica koje pružaju podršku je i te kako  važno kako bismo omogućili razmjenu iskustava i informacija.

Facebook grupa za osobe s transplantiranim jetrom može biti od velike koristi za sve nas koji smo dobili drugu šansu za život. Grupa nam pruža priliku da se osjećamo manje sami, više razumljeni, prihvaćeni i podržani. Osim toga, možemo zajedno raditi na poboljšanju kvalitete života dijeleći osobna iskustva i savjete.

Ako želite pomoći u napretku i razvoju ove grupe, i prije svega njenim članovima, pozivam vas da podijelite svoje priče, mišljenja, pitanja, podršku i pomoć. Vaš doprinos može napraviti razliku za sve nas koji smo dobili novu šansu za život.

Također, podijelite sadržaj iz grupe *Život nakon transplantacije* kako bismo doprli do onih kojima je možda zaista potrebna ova podrška. Hvala vam što ste dio ove zajednice i što doprinosite našem zajedničkom cilju – boljem životu nakon transplantacije jetre.

S ljubavlju i podrškom, Mia

Poveznica za pristup Facebook grupi: Facebook grupa za osobe s transplantiranom jetrom

Odgovori

Proudly powered by WordPress | Theme: Looks Blog by Crimson Themes.